torsdag 30 juni 2016

Vänner är familjen vi valt självaFör ett par veckor sedan tog jag och Elin vårt lilla pick och pack och bilade hela vägen ner till Halmstad. Anledningen var ju Lucy såklart, men det här är liksom lite mer än så. Hade det här varit en vanlig hämta-valp-situation så hade vi inte åkte på torsdagen, utan förmodligen åkt fram och tillbaka på söndagen. Vi hade inte peppat i veckor och åter veckor innan (förutom själva längtandet efter valp då...), och vi hade inte planerat detta som årets helg. 


Nej, detta handlar om vänskap. Stark, fin, galen och be yourself-vänskap. Vänner som det visade sig skulle ha så mycket gemensamt med dig själv att det känns som ni känt varandra forever. Ni vet. Det är rätt djupt ja. Ett riktigt team. En familj! Kolla här då! Vad Anna bjöd på på torsdagskvällen. Den berömda hovdalatårstan från Fröknarnas café på Hovdala slott. Vi snackar White guide och grejer, det ni! Tårtan i sig är ett gammalt recept som funnits med i 200 år. Ja ni hör! Man blir rätt allmänbildad också med dessa två. Och smaken...maj gadd! Sjukt god! Sen får vi inte glömma maten Lasse gjorde åt oss - hjort med potatis och carljohansvampsås. Allt så närproducerat så det var galet.
En del av gänget, morgonpigga!


Anna kör med nya coola tecken ;) 

På fredagen gjorde vi stan. Anna visade oss sitt Halmstad, denna mysiga stad! Vi började med lite shopping och hamnade sen på Tillsammans vid vattnet för lunch. 


Bra mat. 
Bra utsikt. 
Bra personal.
Bra stämning. 
Och SOL! 


Sen blev det det där med val. Vad ska jag välja? Är inte det det svåraste ever när man är på kondis! Och för vissa (nämner inga namn men hon börjar på E...) så är det svårare än för andra. Anna tog oss till mysiga Feldts. Ser ni vad fint! Fikat tog vi sen med oss hem.
Dessa val!

Väl hemma så bänkade vi oss ute med kaffe och fika. Att få en bild på Lasse när han sitter still, det är rätt skickligt gjort av mig :)Coola härliga Jax var ju såklart med också! Glad som alltid.


Fikat övergick till bubbel ;) Och här har jag Lucy i knät, och säger såklart bara massa roliga saker. 
Mot kvällen blev vi bjuda på musslor, räksallad och himmelskt gott bröd, och vi kunde sitta ute hela långa kvällen/natten. Lasse servade oss, och som ni ser på bilden så var han mer uppe och sprang än satt stilla. Den mannen alltså! Den rätta vägen till kärlek går ju som alla vet genom magen. Det är ju sen gammalt. 

På lördagen tog vi det lilla lugna, och passade på att upptäcka Skedala lite, som det heter där Lasse och Anna bor. Vi tog promenader, plockade smultron och trädde på strå. Plockade blommor och hängde lite nere på Annas jobb - Halmstad hundsim & rehab. Anna bjöd på sillunch, och vi åt hovdalatårtan som blivit över till efterrätt. 

Sådana här dagar alltså - kan man få ta dem och stoppa ner i en ask!

Jag tror att vi måste göra detta till en tradition. 
Att få en helg så här. Kanske vi ska visa Anna Lexxisland nästa gång! (= Leksand). 

Exakt!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar