måndag 9 maj 2016

Måndagslistan i solen!Hej gänget!
Alltså. Vädret. Jag njuter like there´s no tomorrow. Samtidigt som jag har lite panik över att jag vet att det kommer vara kortvarigt. Men i min lilla värld av blommor så ska det vara så här (får vara varmare!) nu fram tills i november. Sen eventuellt lite snö i december, sen sommar igen i januari. 

Japp.

Måndag. Jag gillar måndagar. Nystart och en hel vecka framför sig med äventyr. Här kommer veckans måndagslista.

INREDNING - Om man ska snacka trender just nu, så dyker orden hållbarhet, unikt, elegant och struktur (#trendalert) upp. Och om man trycker ihop alla dessa i ett och samma projekt så dyker fotoserien som Residenze Magazine tillsammans med Riksbyggen gjort. Stylister är Elin Kickén och Evalotta Sundling. Foto, Kristofer Johansson.

Residence + Riksbyggen

MUSIK - I den svenska hiphopvärlden har det dykt upp en liten rolig grej. Ett bråk skulle man kunna säga. Det handlar om Heneko Achido som har gjort en disslåt riktad mot Adam Tensta. Det började med Twitter, ni vet kastandet av små ord. Adam har inte hakat på, vilket gjorde att Achido utmanar honom till ett rapbattle, tre ronder med 70.000 kr i potten (som nu tydligen är uppe i 100.000 kr). Kingsize plockar upp detta här. Grejen är att detta inte har blivit någon grej, hur mycket alla skulle vilja. Det hade ju blivit lite hollywood-kul om det hade blivit en beef liksom. Men folk vågar tydligen inte ta ställning. Haha! Låten delas och så, men mer än så blir det tydligen inte. Och Adam, ja han är fortfarande tyst. 

KULTUR - På fotografiska kommer det snart (20 maj - 11 september)  en utställning av Nick Brandt. Det handlar om djur, natur och människans conquistadorkomplex. Utställningen heter Inherit the dust. Vi får se bilder på djur (i djurets verkliga storlek), som sen fotats och placerats på platser där djuret tidigare har verkat, men som människan helt enkelt förstört. Sorgligt...

MODE - Vagabond har tagit fram en vegan skoserie. Fina färger, fina former, fina skor! 

Veganskor, foto Jenny Mustard

MAT - När vi ändå är inne på detta med fint väder, värme och sommarkänslor, då måste ju veckans mattips bli glass! Kolla in detta inspirerande recept! Slut på listan för den här gången.
Ha en fin vecka nu och må värmen finnas hos oss ett tag till!

Astrid med bubblor i solen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar