torsdag 2 mars 2017

Sportlov genom mobilen

Det är ändå ganska coolt det här med att barnen blir äldre. Speciellt då de har lov och en själv egentligen jobbar. Helt plötsligt så kan en ta möten lite då och då UTAN att släpa med kidsen eller försöka ringa trehundranittiofem telefonsamtal för att försöka hitta barnvakt. Att de är ensamma en timme går ju som en dans ta mig tusen. Fantastiskt. 

Men. Vi har i ärlighetens namn inte jobbat lika mycket som vi brukar nu när det är lov för barnen. Försöker lägga det på morgonen eller kvällen, och ägna dagarna till sportlovsmys. Det stora barnet har hängt i backen med kompisar i princip varje dag, så han har vi knappt sett skymten av. Också ett tecken på att en har stora barn - de är med sina kompisar istället för med dig...


Det yngre barnet har däremot varit hemma mycket. Vi har åkt spark, pärlat enhörningspärlplattor, tittar på Draktränaren en miljard gånger, byggt snögubbe och varit på biblioteket. Bland annat. 

 Fantastisk bok den där Lilla Björn på semester. Även Björnens sång är amazing. Bilderna är ljuvliga och det finns mycket att peka och snacka om. TIPS!

Pija Lindenbaum - en favoritförfattare hos oss! Starka tjejer, killar som tycker att det minsann är lika kul med fotboll som med barbisar, icke "kärnfamiljer", barns olika tankar - stora som små. Mycket humor! Briljanta beskrivningar. 

Astrid lånade en bok om kaniner för att bättra på sina kunskaper eftersom hon ska "gå och köpa en ny kanin snart". Jahaja...


Vi har också käkat glass och snackat mycket om våren och sommaren. I takt med att det droppar från taken ena stunden, och i nästa så snöar det. 


Och sen kan en ju slinta med rivjärnet också. Och liksom riva loss lite hud istället för apelsinskal som en skulle ha i en fisksås. Jodåsåatt. 

Det var det. Lite tips, lite onödig fakta, fina barn! 

Ikväll blir det ett glas vin - efter zumban. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar