tisdag 9 januari 2018

JullovsjetlagIdag är första dagen för kidsen i skolan. Lillasyster har längtat tillbaka nu i några dagar. Storebror har väl inte varit lika sugen. Att kliva upp tidigt på morgonen är inte hans cup of tea om man säger så. Men även han kom upp i morse. De har varit lediga länge och det tar lite tid att ställa om sig. Lite jullovsjetlag kan man säga.    

Långa sovmornar. Lek i snön. En och annan fikapaus. Hundpromenader och pulkaåkning. Många vändor till slalombacken. Gos och filmkvällar. I den öppna spisen har en eld sprakat hela lovet. Klart det är lite kämpigt då, när skolan börjar igen.  

Men nu är det vardag igen. Som i sig kan vara minst lika mysigt. Det blir vad man gör det till helt enkelt.  

Vi har en fantastisk vinter. Och jag som har bestämt mig för att gilla vintern i år har inte haft svårt för att hålla vad jag lovat. Vintern är bra vacker. Gnistrande snö och bra sparkföre. Vad mer kan man önska sig? De sista dagarna på lovet bjöd dessutom på sol. Den vita snön skänker också ljus, vilket gör att det känns lättare med mörkret. För det är väl det som är jobbigast ändå. Mörkret. Det har varit för kallt för att ta med kameran ut, så mobilen har fått duga. 

On top of the world. 


Snögrottor. Vi har två stycken på gården, med flera in och utgångar. Lånar pappans fingrar när det ska tillverkas loom bands.


Mina tjejer <3


Paus i skridskoåkningen. 


 
Kvällspromenader.


Nyårets kylskåp. 


Fackeltåg på nyårsafton.


Lite långtråkigt i emellanåt. 


Några besök i längdspåret. 


Rasmus har haft ett jullovsläsbingo att beta av. Ett av uppdragen var att läsa för julgranen. Granen åkte dock ut innan han hann utföra den punkten. Dock har julgranen placerats bredvid fågelmataren för att fåglarna ska få det lite ombonat och skyddat. Rätt var det var så såg jag Rasmus stå och läsa Guinness Rekordbok för julgranen därute. Skam den som ger sig.
Nu hoppas vi på att snön får ligga kvar ett bra tag till. Tills mars i alla fall. Sen kan det få bli sommar, haha! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar