fredag 12 januari 2018

Fredag och en lista på tema hund


Då var det fredag. Första vardagsfredagen för oss. Barnens skolstart var smärtfri och allt är som vanligt igen. Jag känner att bloggandet har halkat så extremt mycket efter. Ibland är det så. Saker kommer emellan och orken tryter. Med det sagt så tänker jag kompensera uteblivna måndagslistor, med en idag (även om det är fredag...) och en på måndag. Okey? Okey. 

Jag känner att vi följer gårdagens tema. Hund. Finns det något bättre egentligen? 

Funderar lite. 
Svar: nej. 

Här kommer en fredagslista med tema hund! 

INREDNING - Ofta har jag funderat över varför hundartiklar måste vara så tråkiga, och ibland faktiskt fula. Bara för att man har hund behöver det inte betyda att man inte vill ha det snyggt hemma, inte sant? Och att man har ett inredningsintresse jämte sitt hundintresse. Men ofta så tycker jag att hundprylar inte stämmer in hemma hos oss. Men för ett tag sen så ramlade jag över @thewolfnest på instagram och föll pladask direkt. 

The Wolf Nest tillverkar snygga bäddar till hundar i tre olika storlekar. Bäddarna, eller kuddarna är gjorda av återvunna tyger. På det sättet är varje kudde unik och de får pluspoäng för hållbarhetstänk. De är lätta att tvätta, lätta att borsta av och är mjuka och sköna för vovven. Och sen är de ju snygga också. Varje gång ett köp görs så donerar The Wolf Nest en summa till organisationer som arbetar med att rädda hundar som far illa i Los Angeles. Fint.

  

MUSIK - Att få den här kategorin att relatera till hundar visade sig inte vara det allra lättaste. I alla fall inte om man ska försöka hitta något som är nytt. Men här har vi några på temat. 

Beatles - Martha my dear. Paul McCartney skrev den här låten till sin hund Martha. På youtube är det omöjligt att få tag på en version som inte är en cover pga rättigheter och sådär, ni vet. Men en cover  (även om inget kan mäta sig med the real thing) och ett litet fint jam med Paul får duga.  David Bowie - Diamond Dogs. När vi ändå är inne på oldies. 
Norah Jones - Man of the hour. Norah vet. Dogs before dudes. Japp.

 


KULTUR - Tänker tipsa om några filmer, som jag själv är sugen på att se. 

Official Dog Power Movie. Jag får rysningar. Kolla detta alltså!A Dog´s Purpose. Visst kan man få känslan av att ens hund påminner så mycket om en annan hund, en hund som inte finns hos oss längre. Kanske ligger det någonting i den känslan ändå. 


MODE - Att känna sig bekväm och snygg kan göra så mycket för självförtroendet när man är ute och tävlar med sin hund. En Adidas by Stella McCartney-tröja till exempel. Eller ett par tights från Houdini. Stellas kläder tillverkas alltid väldigt medvetet och hållbarhet med hänsyn till djur, människor och natur står alltid i centrum hos henne. Houdini är ett svenskt märke och skriver såhär om sig själva: 

   

Snyggt är det också. Tröjan och tightsen skulle göra sig så bra ute på tävlingsplanen, eller hur? 


MAT - Ekologikst. Tillverkat i Sverige av djur som levt glada liv ute i våra skogar. Lyxigt. Och kommer i förpackningar som du lätt kan återvinna. Hur låter allt det? Bra va? Jag snackar om Raw For Paw. Kolla själva. 

    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar