onsdag 7 juni 2017

We dream in colors borrowed from the sea


Så där ja. Då har han gjort det igen. Och jag är övertygad om att han är långt ifrån färdig med att förstöra, sprida hat och ondska över vår värld. Trum meddelade för några dagar sedan att USA lämnar Parisavtalet...Det är sanslöst. Fullkomligt vrickat och framför allt så onödigt. Frankrikes president how ever höll ett tal i samband med detta. Heja dig Emmanuel!

Hur som. Att dissa allt vad klimatförändringar och miljöpåverkan heter är ju bara dumdristigt, eller hur. Lite som att försöka övertyga en femtonåring om att det är inte alls pappa som är Tomten - han finns faktiskt på riktigt! Trump har ju som bekant inte många hästar hemma så vi är inte förvånade när han inte heller tror att man som stormakt måste värna om miljön. Ta havet som exemple. 

Mmm. Havet! 

Västra stranden i Halmstad.

Just nu pågår en internationell Havskonferens i New York, på intiativ av den svenska regeringen med Isabella Lövin i spetsen. Isabella har skrivit en bok som heter Tyst hav. Det var några år sedan nu, men den är fortfarande lika aktuell. Den tar upp konsekvenserna av människans vårdslöshet med haven, och hur viktigt det faktiskt är att vi tar till oss av klimatforskningen. 

Havet är det vi längtar efter, och det som alltid ligger på prioriteringslistan när vi är på västkusten.


Allt påverkas av hur världshaven mår, då haven i sin tur har en stor påverkan på andra ekosystem. Och som då även påverkar oss alla i slutändan. Havens tillstånd och välmående är alltså beroende av att vi uppfyller parisavtalet, och minskar utsläppen. 

Vi har faktiskt inte tid att vänta. Laxvik i Halmstad.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar