måndag 7 mars 2016

Vardag, sommarlängtan och The end of an era?


God morgon!

Ja men hej och hå så var det måndag igen. Vi har haft en utdragen långhelg i form av en veckas sportlov. Och visst har vi haft det mysigt och roligt, verkligen. Meeeen ändå så måste den här mamman erkänna att det är rätt skönt att skola och dagis drog igång igen. Åttaåringen är lite som en femtonåring just nu, och fyraåringen gör minsann som hon vill hon. 

-Astrid, vi måste åka. NU!
-Nej.
-Jo, ska du följa med får du komma nu. Annars åker vi!
-Jag vill INTE följa med.
-Du vill väl inte vara själv hemma?
-NEEEEEJ! 
-Men kom då.
-Nej.
-… 

Lite så kan det vara. Ett par gånger om dagen. Tills man själv är svettig och bubblande av irritation, och fyraåringen gråter för att vi” täääänke åååååka uuuutan miiiiiig!”…

Jodå. Men nu är det vardag igen.

I dessa dystra, snöiga, blöta och gråa tider så kan man inte hjälpa att drömma och tråna efter sommaren. I mitt fall så börjar detta trånande typ i november, så jag är liksom på bristningsgränsen nu. Såg det här inlägget om Daniella Wittes poolbygge och ba Jaaaa..! En annan sak som får det att vattnas i munnen just nu är bilderna och berättelserna från besöket några härliga bloggare gjort hemma hos arkitekten och industridesignen Knud Holscher


Knud Holscher föddes 1930 i Danmark, och utbildade sig och verkade i många år som arkitekt. Det är dock som industridesigner han är mest känd, och han har skapat sig ett namn långt utanför Danmarks gränser. Kolla fler bilder hos bl.a DoreDoris och Krickelin. Så mumsigt alltidhopa.

Medan arkitektur och design kan kännas tidlöst och samtidigt lyckas vara ständigt aktuell, så finns det andra saker som förändras, försvinner och utvecklas, teknik t.ex. Hörde på radion i morse att snubben som kom på det här med mail har dött. Roy Tomlinson, 1971 skrev han ett program som gjorde att man kunde skicka meddelanden mellan datorer.  Här kan du läsa mer.

 Känns lite som att det är en end of an era, paradigmskiftet som just nu sker blir tydligare och tydligare. Att många 40-talisterna fortfarande tycker att teknik är jobbigt och förvirrande, vi 80-talister som är stora användare men vi är inte födda med internet, och 90-talisterna som i princip föddes med en iPhone i handen. Det är rätt speciellt egentligen. Hur påverkar detta oss? Hur vi förhåller oss till varandra.  Spännande tider minsann. 


Ha en trevlig måndag! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar