onsdag 5 juli 2017

Om en dag i juli


En sådan där perfekt sommareftermiddag. Ni vet ljummet i luften så du kan gå i t-shirt in på sena kvällen, den godaste maten, härligt sällskap och en omgivning som är som hämtat ur Tove Janssons figur Too-tickis hem. Får ni bilden framför er? Okey. Så var det en lördag i juli när jag, barnen, mamma och pappa åkte ut till Ejen där Kjell och Ulla har sitt lilla sommarparadis. 


Man kan inte köra bil ända fram utan den sista biten får du följa en slingrig stig fram till stugorna. Små backar upp och ner. Över broar som lagts på de ställena där marken tenderar att bli sumpig. Omgiven av grönskande sagoskog traskar man stigen fram kånkandes på badkläder, kampera och flytvästar. 

 

Täckningen på mobilen försvinner, borden är dukade och alla bara njuter. Jag få en frihetskänsla i magen och tar djupa andetag när jag tittar ut över vattnet. 
Barnen lät skogen och vattnet bli deras lekplats och de samlade stenar och vass och byggde fantasivärldar. Ända tills det lilla barnet upptäckte grodyngel och flyttade sin uppmärksamhet till de svarta ynglen istället. 


Här bor det någon i grönskan! 

Och här med! 


Här kan man värma sig efter ett svalkande bad. Badhanddukarna hänger bredvid och väntar. 

 
Finns bara en sak att göra. 
Sitt still och njut.

Tack Ejen, Kjell och Ulla för den här gången! Rasmus pratade hela tiden om att han vill åka dit och sova i den mysiga stugan någon gång. Han är speciellt förtjust i tanken på att hela familjen kan sova i samma rum...Så jag tror bestämt att vi är på plats snart igen.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar