fredag 14 juli 2017

Café i fårhus. Ett café. I ett fårhus.


En regnig eftermiddag fick vi ett infall. Vi satte oss i bilen och åkte en 40 minuter in i skogen. På andra sidan skogen öppnade Dala Järna upp sig. Eller ja...så mycket som nu Dala Järna kan öppna upp sig. Varför åkte vi just hit undrar ni? För att spana på Gunde Svan? Eller räkna antal jakttroffeer som folk har på sina garage? Nej och nej. Vi åkte dit för att besöka ett av de mysigaste fiken. 

Café i fårhus! 

Och ja det är precis som det låter. 
Ett café i ett fårhus. Briljant idé! På grund av det dåliga vädret kan jag tänka mig, så var många får inne och tog igen sig. Stora tackor och små lamm. 


Astrid fick ögonkotakt (!) och ett får kollar väderprognosen.


Ungefär så här ser ett nöjt barn ut som håller på att spricka av mysighet!


Sen fikade vi i halmen. När gästerna gått tar diskarna över. Fast de lämnade salladsbladen så jag vet inte riktigt hur professionella de var. 


Är ni klara snart? 


Selfie såklart.


Sen fick vi besök av den här godingen. En liten tupp med den mest speciella rösten. 

- Ja det är roligt när man hör det typ en eller två gånger. Men flera gånger om dagen. Varje dag. Ej så kul! Haha! 

Sa tjejen i kassan. 


Och sen gick det inte att få Astrid därifrån.

Innan vi åkte hem tog vi en liten promenad med hundarna och hälsade på resten av hönsen och de gladaste grisar jag någonsin sett. De bodde ute i en skogshage och hade så sjukt kul verkade det som. De fick pudelrus och kastade sig ner i sanden för att sen skutta upp och dra några vändor runt runt igen. Och väldigt mycket nöff nöff. Lucy var helt stum. Vad fasiken ÄR det DÄR?! 

Café i Fårhus öppnades på Gladgården sommaren 2008 och drivs av familjen Gustafsson. Får (haha) ni chansen så åk dit i sommar.   


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar