onsdag 19 juli 2017

Och en mus i vårt hus svär och tuggar snus.Sommar med oss är mycket opp och ner ner och opp grisen gal i granens topp och vardagarna flyter ihop med helgerna. Dagarna flyter ihop med nätterna. Städning uteblir och känns inte lika viktigt. Dörrarna står öppna. Hundar och barn med gräs under tassar och fötter springer in och ut. Och det är okey. 


Även om vi vuxna blir tvungna till att sätta oss framför dataskärmarna då och då, så är tiderna ej strikta och det finns alltid luckor till en och annan glass, promenader och blomster. 


Badvädret har väl tyvärr varit si så där. Men det stoppar ingen. Jag och Rasmus hoppade från hopptornet häromdagen. Tre meter. Nu peppar vi för fem meter. 


En måste vara lite tapper och hålla god min när en doppat sig. Faktiskt, när en väl kommit i så är det inte lika farligt. Faktiskt. 


I finurlig smultron på strå-anda kom hon på att oliver på pinne fungerar precis lika bra. Undrar hur många oliver en unge kan äta egentligen? 


Regnet hindrar inte kompisar från att leka ute trots vatten som tränger in i skor och hårbottnar. Tänk så mycket skoj en kan hitta på med enbart vatten, några skålar och en flaska! 

Sommar. 
SOMMAR!

Nu har vi lite semester och hamnar inte framför dataskärmar lika mycket. I går kväll kom vi hem från ett dygn ute i stillheten i skogen vid vattnet (mer om det en annan gång), och idag åkte barnen till Uppsala med sin mormor och morfar. Och på fredag, då bär det av till underbara västkusten! 

Mmm..!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar