onsdag 19 april 2017

Om ett födelsedagsbarn och en liten hyllning till tristess

Ja, jag tog lite påsklov. Barnen har fortfarande lov och vi jobbar hemifrån mellan matlagning, bus och miniäventyr. Sent igår kväll kom vi hem efter några dagar i Uppsala då vi lade jobb på hyllan. Idag är därför en liten komma-i-kapp-dag eller fylla-i-hål-dag, vilket gör att barnen har lite tråkigt. Likt Alfons farmor så tycker jag att det är så bra att de har tråkigt. Att underhålla barn 24 7 är att göra dem en stor otjänst faktiskt. Tillslut förmår de inte ens leka. Hur knas är inte det? Barn som inte vet hur man gör när man leker. Det rimmar illa. Som tur är så behöver inte mina avkommor ha tråkigt så länge då dem faktiskt kommer på saker att göra ganska fort. Speciellt det lilla barnet. Hon är fenomenal på att leka och hitta på lekar. Det större barnet, som är en aning skadad av spelvärlden har dock lite svårare för att ta sig för saker, om inte vi gör saker med honom. Men även han kommer igång efter ett tag. As we speak så packar de just nu en väska med förnödenheter som man behöver när man ska ut på zombiejakt i byn. Det stora barnet tar fram karta över byn på sin telefon, och det lilla barnet packar. Och packar. Och packar. Det är tydligen så att det behövs många saker när man ska ut och jaga zombies. Även outfiten är viktig. Att kepan har plats för hörsnäcka och mikrofon så att de kan ha kontakt med basen. Mm. Det är mycket att tänka på. Tydligen. 

Hon har sådan underbar fantasi Astrid. Många gånger önskar jag att jag kunde hoppa in i hennes hjärna och bara hänga med på alla hennes idéer och lekar. 

Vår lilla tjej. Som nu faktiskt är på god väg till att bli en stor tjej. 

Hela sex år blev hon på självaste skärtorsdagen. 

Sex år. 

Det är svårt att ta in faktiskt. Jo. Jag vet. Det är så in i bomben klyschigt att säga så. Men alla ni som har barn, ni vet. Det stämmer till punkt och pricka. 

Astrid har bara några månader kvar på dagis nu. 

Hjälp...

Jag hoppas innerligt att skolan inte tar väck hennes fantasi och att hon alltid får var den drömmare som hon är. 

Här kommer några mobilbilder från födelsedagen.

 

Som sig bör. Väckt med sång, paket och frukost.
(vi fick sjunga två gånger då hon sov som en stock och vägrade vakna...)Efter att frukosten var klar och kinderna klara för påskfirande på dagis, så var det knepigt att slita blicken ifrån sina drakägg. 
- Tänk om de kläcks när jag är på dagis?!Presentbordet. 
En glittrig keps (som inte riktigt gick hem hos tösen tyvärr...), en söt bok, och en vacker låda fylld med pysselsaker.

 


Efter dagis tog storebror med sig födelsedagsbarnet på påskgodisjakt.


Efter kvällsmaten som Astrid valde - pannkakor - så blev det film. Även den vald av Astrid. 
Hon valde Draktränaren. 
Igen.

 

Bra slut på en fin födelsedag <3 

På långfredagen väntade släktkalas. 
För fyller man sex år då måste man fira.
I många dagar.
Mer om det senare.  


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar