måndag 10 april 2017

Måndagslistan - bara för att.


En kan ju fråga sig varför en väljer att fortsätta. Fortsätta skriva. Fortsätta blogga om kan tyckas nonsens efter en sådan här hemsk tragedi. Men kanske är just det också en protest. Att inte ge vika för hatet. Att återta "vardagen". Att återta livet. Sen får en - absolut - inte glömma att det som drabbade Stockholm händer var och varannan dag runt om i världen. På vår planet. För det är just det. Vi är ett folk. Ett samlat folk på en plats som kallas jorden och den ena tragedin är lika förödande för oss som den andra. 

Så vi tar varandra i hand och ba keep on keepin´ on

Därför kommer här en måndagslista.

INREDNING - Efter ett besök på Lantliv hittade jag de här runda härliga vaserna i ren minimalistisk stil. Med den runda formen och färgerna så får en känslan av mjukhet och hårdhet på samma gång. Helt rätt känsla i en tid som denna, då vi behöver vara starka och mjuka på en och samma gång. De heter Cooee Design Ball Vase.
MUSIK - Många är de. Som krigar och står upp mot våld och hat och de gör det på bästa sätt. Verbalt. Mikrofonen och det skrivna ordet är deras vapen. Erik Lundin är en av dem. Här med låten En dag.  
KULTUR - #kärleksmanifestation. Det finaste att göra i ett sådant här läge. Och en ska vara glad att möjligheterna finns att faktiskt samlas, kramas, ge varandra styrka under sådana här omständigheter. Inte alla förunnat. Tack för alla vackra, hjärtskärande och underbara bilder som tagits och spridits så att alla kan deltaga och känna styrka med de som samlades på Sergels Torg och Drottninggatan. 

Bild: Sydsvenskan

Bild: SVT

Initiativtagare till manifestationen Damon Rasti säger:


Läs mer här. Så vackert och fint i allt det svarta. Klockan 12.00 idag så är det en tyst minut.

MODE - Mode handlar inte bara om utseendefixering, fåfänga och ytligheter. Nej, det kan även vara ett tyst statement. Ett sätt att stödja något/någon och visa att en är med och krigar. På sitt sätt. Mode kan också ge styrka till användaren och till dem runtomkring. Höja självförtroende, sprida glädje och hopp. Faktiskt. Idag väljer jag att dela de här armbanden som för mig står för styrka, jävlaranamma, hopp - ja jag vet inte, en slags tyngd? Som ett litet vapen. Jag tänker mig Silor Moons tiara, ni vet? Lite så. En av de starkaste jag vet bär dem. Bara det liksom. De heter Talesman Bracelets och finns hos Love WorriorsMAT - Mitt i allt. Behovet av att leka, skapa, skratta och leva. Så stort. Fantisera och landa i ett slags la la land. Ett ställe där en bara kan andas och vara. Jag hittade den här märkliga, fantastiska kokboken och liksom dess skapare Herr Dalí, full av fantasi och underligheter. Tydligen är vissa recept så svåra att tolka och resultaten bli sällan som på bilderna. En måste använda sin fantasi för att ens kunna ta sig igenom femrättersrecepten. Så himla kul. Boken finns att köpa här. Du kan läsa om den här
Ta hand om varandra <3

  
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar