måndag 13 november 2017

Måndagslistan


I morse låg det en tunn is på tjärn. Då var det dags. Winter is coming. Ingen chock i ju för sig. Det är ju rätt normalt ändå med is och frost så här när vi går från höst till tidig vinter...Jag klagar inte. Det blir lite ljusare än det bruna och mörka. Dessutom har jag bestämt mig för att inte hata vintern i år. Jag hoppas dock på mycket snö, annars kommer det bli svårare att icke hata. 

Tidigt i morse, vid gryningen låg Jupiter och venus alldeles intill varandra på himlen. Var det någon som såg det? Planeternas möte. Måste betyda något va. Något mer än det vetenskapliga menar jag. Allting rör sig konstant. Inget är stillastående. En positiv tanke tycker jag. 

Nu. Listan. 

INREDNING -   Kök. Där det magiska händer. Matlagning. Kaffekokning. Tevatten som kokar. Bakning. Kreativitet. Ett kök är alltid i rörelse på något sätt. Precis som planeterna. Jag har alltid gillat köket hemma hos Miranda Rebecca (ena halvan av For good luck). Titta här bara! Extra fint - takhöjden, kaklet och de små planeterna som dinglar i taket. 
Bilder lånade från Miranda Rebecca och Krickelin


MUSIK - Det var ett tag sen det hördes något från hans håll. Senast var det väl den här låten. Nu är han tillbaka, Eminem. Med en otroligt stark låt som ger en gåshud på sina ställen. Väldigt rå och avskalad. Poetisk men samtidigt rak. Att han dessutom får back up av Beyoncé gör ju inte låten sämre direkt. Sätt på er hörlurar, vrid upp och luta er tillbaka.


People.com


KULTUR - En skådespelerska som alltid får mig att rysa av välbehag är giganten Meryl Streep. Vilken skådis! Hon är dessutom väldigt bred i sin repertoar och spelar blandade roller. Även om många av dem, av självklara anledningar är starka kvinnogestalter. Nu är hon aktuell med ännu en gestaltning av en stark ladyboss, nämligen redaktören Katharine Graham. Den nya filmen heter The Post och är regisserad av Steven Spielberg. Läs om den här, men i stora slängar så handlar den om Watergate, vilket ju ledde till president Nixons avgång, och där tidningen Washington Post spelade en stor roll. Tidningen som ägdes och drevs av Graham. Ser fram emot den här filmen! Trailern kan ni se här. 

Streep som Katharine Graham i filmen The Post. Bild: Vogue.

Här kan ni se ett spännande möte mellan Meryl Streep och Anna Wintour, som kände Graham. De pratar om arbetsmiljön för kvinnor, hur stark Graham var och hur USA idag sitter i samma sits som då - men nu med Trump istället för Nixon. De pratar även om framtidstro och ett patriarkalt fall. Det tar bara fem minuter - in och lyssna på två enastående individer! 

 


MODE - Tuff, snygg och varm. Det är väl vad vi alla vill vara i vinter. De här skorna från Gram Shoes är en blandning av alla de tre - tuff, snygg och varm. Ja! MAT - Klockrent Coop! Kunde ej sagt det bättre själv. Lite så känns det faktiskt. Se den här videon. Bara gör det. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar