måndag 2 oktober 2017

#fuckhate

Nya tag. 

Idag bestämde jag mig för att inte låta mina problem stå i vägen för min vision. Kom sen på efter halva dagen att det var rätt svårt. Men skam den som ger sig, eller hur? Alla dessa pinnar som stoppas in i kugghjulet, de går faktiskt att ta bort. En efter en. Vissa tar bara längre tid på sig att lossna än andra. Vissa sitter fast som berget, men är ändå inte oruckbara (nytt ord?).  

Med detta så kommer här en liten måndagslista. 

INREDNING - Vill så gärna öppna dörrar nu. Ta mig framåt. Igenom. Snöade därför in på just dörrar. Kan inte hjälpa att undra vad som finns bakom dem. Visst blir man nyfiken?! 
Källor till bilderna hittar ni här

MUSIK - När stolpskott som styr i världen verkar bry sig mer om golf än om katastrofer blir man varm i hjärtat när andra faktiskt steppar upp och drar sitt strå till stacken för att hjälpa till och bidra. Utnyttjar sin maktposition och faktiskt gör något bra av det. Ta Beyoncé som exempel. Hon kallas inte The Queen för intet förstår ni. Hon gick ut på sin instagram i veckan och berättade att hon är med på en nysläppt version av låten Mi Genre, och att hon donerar alla pengar hon får in på låten oavkortat till de drabbade i Puerto Rico. SLAY! Fler inflytelserika personer, bl.a två tidigare presidenter har steppat upp och hjälper till. Alla utom en...vem är förvånad? Gullighetsnotis: Blue är med och svarar sin mamma i låten. Kan ni höra det? "Azul" är spanska för "Blå". Bara så ni vet ;)  

Azul, are you with me?
Oh yes I am.


Kolla in bästa instagramkontot: trumpgoogles

KULTUR - Andra galna människor demonstrerade i Göteborg under Bokmässahelgen. Böcker och nassar går ej bra ihop. Usch...så vidrigt och avigt på alla sätt. Hur kan det ens få förekomma på gatorna?! Jag blir helt kall inombords. Funderar ofta över vad som har gått snett i sådana människors liv (till största delen män...). Hur var deras barndom? Var har de lärt sig att hata så? Vad är det de är så rädda för? Och varför är det nästan uteslutande män? Allt det där hatet hopknölat till en stor jävla svart massa som kokar och kokar...  

Bild från demonstrationen i Falun den första maj. Källa: Metro. #fucknazis

MODE - Bjuder härmed på en måndagsgirlcruch. Först ut är författaren Zadie Smith. Zadie kommer ut med en ny roman nu i oktober - Swing Time, som man självklart blir nyfiken på. Jag tänkte börja med hennes debut Vita Tänder. Någon som läst? Hur som. Förutom den där briljanta hjärnan of hers, så har hon en fantastisk stil. Och ja, hon har fått mycket uppmärksamhet för den. Hon har numera tröttnat på frågor om sin klädsen och svarar hellre på frågor om sitt författarskap. Helt förståeligt och stå på dig Zadie! 
De flesta bildkällorna finns här. 


MAT - I ett nötskal: 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar