tisdag 20 december 2016

Öppet brev till...öh...Gud? Trump? Kungen?Idag funderar jag på om kvinnan ändå har fått ett straff. Att Eva på riktigt åt av den förbjudna frukten och fick därmed en förbannelse som varje kvinna efter henne sen fått bära. Jag snackar självklart om mensvärk. För vad har en att välja på? Antingen proppar man i sig hormoner och får humörsvängningar, tappad sexlust och kastas konstant mellan gråt och skratt. Eller - skippa tabletter, men då med värk och smärta från helvetet (väl valt ord) som får en att svimma (japp, faktiskt) istället som följd. Känns det rättvist? Känns inte det som ett straff? 

 

Så där ja. Det var dagens, men nu har jag klagat färdigt. För det känns också lite hemskt att klaga då världen faller runt omkring oss. Och då jag har vänner som dras med konstant smärta (bara kvinnor - konstigt? Just saying...).

Ha! Föresten, bilden längst upp - se hur Hipster-Adam så lägligt placerat den lilla grenen! Lägg även märke till att nipples inte censureras. Kan kännas makabert och icke värdigt för en 2016-människa (speciellt om du råkar vara vit, kränkt man). Men så var det. Kanske är det dags att reclaima det faktiskt. Sluta censurera kvinnor. Oavsett om det handlar om deras smärta eller deras kroppar. Tack.

Det var bara det. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar