lördag 17 december 2016

#mh16


Ni följer väl Musikhjälpen? I år samlas det in pengar till barn i krig så att de ska ha möjlighet att gå i skolan. Något som är så självklart i väst. I krig är det tvärtom. De flesta flyktingläger har inga skolor. Och på de ställen där det finns skolor så vågar inte barnen gå dit, då vägen dit är för riskabel. Risken att man blir tillfångatagen och tvingad till att bli soldat, eller misshandlad eller till och med dödad är för stor för att de ska våga gå till skolan. GÅ TILL SKOLAN LIKSOM! Detta är så sinnessjukt, jävla snedvridet och fel så en vet inte ens var en ska börja...

Skolan är framtidshoppet för många. Att utbilda sig. För med utbildningen så kommer förståelse, och risken för krig i framtiden minskar. Barnen är hoppet. Men utan skolor...ja...katastrof.

Molly är ute i flyktingläger och rapporterar till musikhjälpen om vad hon är med om. 

Kolla här.

Och här

Och här

Hjärtat går sönder och det är otroligt svårt att ta in. Att platser, trygga platser med butiker, skolor, sjukhus, stadspuls, glada människor, liv - bara kan totalförstöras. 

Det kan lika gärna vara här. 
Glöm inte det. 

Vi är fan skyldig mänskligheten att hjälpa till. Hjälpa varandra. Hjälpa oss själva - oss människor. Inga vi och dem. Oss! Vi pratar mycket med barnen om detta nu. Får dem att förstå, och berättar när de undrar saker. Rasmus ville hjälpa till med det samma och skänkte 50 kr till musikhjälpen genom att önska en låt. Gör det du också. Ännu hellre - kom igen alla stora företag! Ge bort julgåvorna i år till de som behöver det. Till barnen. Barn som har rätt att få gå i skolan. Det står i barnkonventionen. Kom igen nu! Utmana konkurrenterna och se vilka som kan samla in mest pengar. Bara gör det! 


Vi avslutar med låten Rasmus önskade för att barn har rätt till att gå i skolan, trots krig. <3

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar