onsdag 10 augusti 2016

Listan!Jag tänker, att det vore synd att hoppa över en lista, eller hur?
Så vi kör en. Trots att det är ickemåndag, utan mer onsdag. 
Lillördag va? Tåls att firas med en lista. 

INREDNING - Den alltid så kreativa Lisa Bengtsson kom just ut med nytt mönster på sin instagram! Lanseras på Formex och kommer finnas som tapet, tyg, kuddar och lampskärmar. Fint va?! Höstigt, lite brittiskt tycker jag och lekfullt. 


MUSIK - Massive Attack har kommit ut med en ny video där man får se skådisen Cate Blanchetts (<3) ansikte förvandlas från en levande människa till en ickelevande...ja...massa? 
 På i-D skriver dem:

"Passing through the digital, ethereal and the very real, Blanchett transforms before our eyes, from human to pixels, to muscle and bone, and eventually to lifeless stone, the video is a lurching, slow-burning dramatic comment on our neverending path towards eternity, and the reassuring feeling that this is nothing new."

Låten heter The Spoils, och rösten står Hope Sandoval för. KULTUR - Ja. Jag har en stor kärlek, nyfikenhet och beundran för historiska, gamla byggnader (egentligen gamla hus och byggnader överlag). Det de bär med sig. Det som sitter i väggarna. Det som viskas i luften. Så spännande, och man känner sig på något sätt delaktig när man går in i en sådan byggnad eller besöker en sådan plats. Läste ett inlägg hos AprillAprill, och blev genast väldigt VÄLDIGT sugen på att besöka det där stället som bär på så mycket. Sorg, ilska, sinnessjukdom (kan jag bara anta) men kanske också hopp. Jag pratar om fästningen Citadellet, som har en lång historia bakom sig. Man kan läsa här t.ex. Men jag fastnade vid 1900-talet då den var kvinnofängelse. Till en början spärrade man in så kallade glädjeflickor, sen livstidsfångar. Läs Johanns inlägg här

Alla bilder från AprillAprill:

MODE - Nike labkollektion av sportkläder. I like it! Tänk er att glida omkring på agilitybanorna i dessa!MAT - Lyssnade på Tristam Stuarts föreläsning på URplay. Väldigt intressant. Om matsvinnet, som jag har varit inne på tidigare. Stuart berättade bl.a om bönor, som man för att få plats med dem i förpackningarna måste kapa av. Vilket odlarna i Kenya gör. Detta resulterar i att 30-40 % av maten de odlar slängs bort, i ett land där resurserna är begränsade och där folk svälter..! Morötter lika så, de långa slängs bort. Frukter som är icke estetiskt tilltalande för oss i väst, slängs bort. Tonvis med mat! Stuart och hans gäng har startat ett projekt där de besöker länder där tillgångarna är få, och på plats ger 5000 människor mat. Mat som vi tycker är ful mat...pinsamt känner jag. Mycket pinsamt. Kika in här och lyssna på hans föreläsning! Den är inte lång, men viktig. Trevlig onsdag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar